Hírek

2017-02-23
Idén XI-ik alkalommal kerül megrendezésre a Közép-európai Neutron Iskola. Az iskolán részvevő diákok betekintést kaphatnak a neutron szórást alkalmazó technikákba és azok alkalmazásaiba az anyagok szerkezetének és dinamikájának a meghatározásába...
2017-02-21

A Magyar Fizikushallgatók Egyesülete (MAFIHE) majd egy évtizede rendez téli iskolát minden évben. Az eseményt a vizsgaidőszak végére időzítik, hogy egy izgalmas témát körbejárva felüdülést jelentsen a fizikus hallgatóknak a kemény megmérettetések után. A tematika legtöbbször kívül esik az egyetem fősodorbeli oktatási területeitől, és lehetőleg nagy közönséget csábító aktuális témákat tárgyal.

2017-02-21

Az MTA Wigner FK és az MTA SZTAKI közös szimpóziumot tartott az MTA Cloud szolgáltatásról az Akadémia Székházában február 17-én. A mostani rendezvény célja az volt, hogy a tovább népszerűsítse a kutató közösség számára az MTA Cloud szolgáltatást, illetve bemutassa az azt már sikeresen használó projekteket, kiemelten koncentrálva az élettudományi kutatásokra.