A Magyar Tudományos Akadémia megnyitotta a FameLab tudománykommunikációs verseny regisztrációját. A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várják 2019. február 4-től március 13-ig.

Jelentkezni a verseny regisztrációs felületén lehet: https://mta.hu/famelab/regisztracio-109333

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a közönséget egy előadással, ahol a tartalom, az érthetőség és a személyes karizma is számít. 

Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.

A magyarországi versenyt a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezi. 2019-ben közel 30 országban rendeznek versenyeket. A regionális válogatók és az elődöntőt követően a magyar döntő győztese képviseli az országot a FameLab nemzetközi döntőn a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválon. A regionális elődöntők 2019. március 18-22. között zajlanak. A budapesti elődöntő időpontja 2019. április 5, melynek résztvevői közül a legjobbak részt vesznek a mesterkurzuson és a 2019. május 13-i döntőn.
 
További részletekért kattintson: ide