Egy éves az ESA Technológia Transzfer Iroda

Magyarország belépésével, 2017-ben új taggal bővült az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) technológia transzfer hálózata, amely egész Európában azon dolgozik, hogy az űrtechnológia fejlesztéseit más, nem űripari területeken, így a mindennapi életben is hasznosíthassuk. A magyarországi ESA Technológia Transzfer Iroda immár egy éve, sikeresen működik az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban, amelyet 2018. február 8-án ünnepeltek az érintettek.

Open Call Day - 2017. november 15.

Még lehet regisztrálni az ESA magyarországi Technológiai Transzfer Iroda és a Glósz és Társa

Pénzügyi Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Iroda közösen szervezett információs napjára, amelyen

bemutatásra kerül a magyarországi ESA Technológai Transzfer Iroda által koordinált pályázati formában

elérhető pénzügyi támogatás, megismerheti a nemrégiben felállított iroda működését, továbbá a

Glósz és Társa Kft. tevékenységét, amely során bekapcsolódik a technológia transzfer folyamatok hazai

Első pályázat – 32.500 Euro vissza nem térítendő támogatás

2017. március 7-én nyílvánossá vált az ESA magyarországi technológiai transzfer hálózatának első pályázata. Az ESA (European Space Agency) által közvetlenül működtetett pályázati rendszer kis- és középvállalkozások számára nyújt több mint 32.500 Euro vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázatok a vissza nem térítendő támogatást a technológia transzfer megvalósítása közben felmerülő költségeik finanszírozására fordíthatják.

Nemzetközi lehetőség magyar fejlesztők előtt: sikeresen működő technológia transzfer modellt hoz Magyarországra az Európai Űrügynökség

Magyarország 2016. december 6 - án csatlakozott az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) technológia transzfer hálózatához, amely egész Európában azon dolgozik, hogy az űrtechnológia fejlesztéseit más, nem űripari területeken, így a mindennapi életben is hasznosíthassuk. A csatlakozással hazánk is részesévé válik a legnagyobb európai űrtevékenységgel foglalkozó szervezet munkájának. Ennek bejelentésére 2017. január 12-én tartottak sajtótájékoztatót a Magyar Tudományos Akadémián.