2019. január 12-én First LEGO League döntő Budapesten az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorházának támogatásával

A FIRST LEGO League (FLL) budapesti regionális döntőjén az ország legtehetségesebb, 9-16 éves fiatal programozói és mérnökei mérik össze tudásukat. Az idei szezonban az FLL kiemelt témája az űrkutatás. Az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi Üzleti Inkubátorháza szakmailag is segíti a versenyző csapatokat a felkészülésben, illetve a zsűriben Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós és professzor emeritus Szegő Károly űrfizikus, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont munkatársa is helyet kap majd.

A Thinkonomy – Fiatalon, Válaszúton! elnevezésű romániai rendezvényen is bemutatkozott az Európai Űrügynökség magyarországi Üzleti Inkubátorháza és Technológia Transzfer Irodája

A 2018. október 12-14. között  második alkalommal rendezte meg a Thinkonomy közösség szakmai és közösségi találkozóját Válaszúton, Romániában, amelynek célja az volt, hogy összekapcsolja azon fiatalokat, akik „minőségi tudásbázisra építkező gondolatok és vélemények megosztása által konstruktív szerepet kívánnak vállalni az erdélyi közösség társadalmi életének alakításában”. 

Az ESA Üzleti Inkubátorháza és Technológia Transzfer Irodája is bemutatkozott a 56. Közgazdász-vándorgyűlésen

2018. szeptember 6-8. között került megrendezésre a 56. Közgazdász-vándorgyűlés Debrecenben, a Kölcsey Központban. A 3 napos szakmai rendezvényen, melynek programját plenáris ülések és szekcióülések alkották, az érintett témák között helyet kaptak a STARTUPOK is, ahol Tandi Zsuzsanna, az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorházának és Technológia Transzfer Irodájának vezetője népes hallgatóság előtt mutatta be az irodák működését.

2018.07.02-án megnyílt az ESA Üzleti Inkubátorház Magyarországon a magyar start-upok növekedéséért

Budapest, 2018. július 2. – 2018. július 2-án nyitotta meg kapuit a 19. ESA Üzleti Inkubátorház, abból a célból, hogy támogassa olyan vállalkozások megalakulását, amelyek az űrtechnológia és műholdas szolgáltatások felhasználásával új szolgáltatásokat és alkalmazásokat fejlesztenek.

Johannes-Dietrich Wörner, az ESA főigazgatója üdvözölte az új tagot – az ESA BIC Hungary-t – az „Európa egészére kiterjedő üzleti inkubációs kezdeményezésben, amely az űrtechnológia segítségével ösztönzi a földi iparágakat az innovációra.”