Egy nap az innovatív helyi közösségért

2017. december 7-én került sor az "Egy nap az innovatív helyi közösségért" című konferenciára Kecskeméten, ahol Dr. Krajnyák András képviselte az ESA NTTI irodát. A rendezvény fő témái az űripar érdekességei és az ahhoz kapcsolódó ipari együttműködésekben rejlő lehetőségek voltak. Elhangzott többek között az is, hogy a technológiai forraddalom alapjaiban formálja át a jelenleg ismert világ kereteit és ez befolyásolja a gyártóvállalatok működését is. Dr.

FÖVOSZ Projektmenedzsment Klub

2017. október 3-án tartotta a FÖVOSZ (Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége) szokásos Projektmenezsment Klubját, ahol résztvevőivel szakmai beszélgetés keretében az innovációról és az  ESA Technológia Transzfer Iroda létrejöttéről, tevékenységéről, céljairól beszélgettek az Iroda vezetőjével, Tandi Zsuzsannával.

A szervezetről bővebben itt olvashatnak: http://www.fovosz.hu 

Magyar - izraeli űripari együttműködés

2018. március 12-16. között magyar űripari delegáció látogatott Izraelbe. A delegáció tagjai voltak Tandi Zsuzsanna a magyarországi ESA Technológia Transzfer Iroda vezetője és Dr. Krajnyák András iparjogvédelmi szakértő.

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont és a magyarországi ESA Technológiai Transzfer Iroda egy kiállítás keretében mutatkozott be Izrael 58. Űripari és Légügyi Konferenciáján, illetve képviselői üzleti találkozókon is részt vettek.

H- Space 2018 konferencia - BME

2018. február 15- 16-án került megrendezésre, negyedik alkalommal a H-Space 2018 konferencia a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ezen a nemzetközi űrkutatási konferencián az űrkutatás és űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkoznak neves szakértők. Az esemény lehetőséget biztosít arra is, hogy magyar kutatók tudományos tevékenysége és az űrtevékenységhez kapcsolódó oktatási illetve ismeretterjesztési tevékenysége széles publicitást kapjon.

Egy éves az ESA Technológia Transzfer Iroda

Magyarország belépésével, 2017-ben új taggal bővült az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) technológia transzfer hálózata, amely egész Európában azon dolgozik, hogy az űrtechnológia fejlesztéseit más, nem űripari területeken, így a mindennapi életben is hasznosíthassuk. A magyarországi ESA Technológia Transzfer Iroda immár egy éve, sikeresen működik az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban, amelyet 2018. február 8-án ünnepeltek az érintettek.

Open Call Day - 2017. november 15.

Még lehet regisztrálni az ESA magyarországi Technológiai Transzfer Iroda és a Glósz és TársaPénzügyi Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Iroda közösen szervezett információs napjára, amelyen bemutatásra kerül a magyarországi ESA Technológai Transzfer Iroda által koordinált pályázati formában elérhető pénzügyi támogatás, megismerheti a nemrégiben felállított iroda működését, továbbá a Glósz és Társa Kft.

Első pályázat – 32.500 Euro vissza nem térítendő támogatás

2017. március 7-én nyílvánossá vált az ESA magyarországi technológiai transzfer hálózatának első pályázata. Az ESA (European Space Agency) által közvetlenül működtetett pályázati rendszer kis- és középvállalkozások számára nyújt több mint 32.500 Euro vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázatok a vissza nem térítendő támogatást a technológia transzfer megvalósítása közben felmerülő költségeik finanszírozására fordíthatják.

Nemzetközi lehetőség magyar fejlesztők előtt: sikeresen működő technológia transzfer modellt hoz Magyarországra az Európai Űrügynökség

Magyarország 2016. december 6 - án csatlakozott az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) technológia transzfer hálózatához, amely egész Európában azon dolgozik, hogy az űrtechnológia fejlesztéseit más, nem űripari területeken, így a mindennapi életben is hasznosíthassuk. A csatlakozással hazánk is részesévé válik a legnagyobb európai űrtevékenységgel foglalkozó szervezet munkájának. Ennek bejelentésére 2017. január 12-én tartottak sajtótájékoztatót a Magyar Tudományos Akadémián.