Sikeresnek mondható a Wigner GPU Laboratórium által szervezett a GPU Day 2017 esemény, melyet hetedik alkalommal rendeztünk meg a Wigner Adatközpontban. Mintegy 100 fő vett részt a rendezvényen, amelyen bemutatásra kerültek a közeljövő új parallel technológiái mind hardveres mind pedig szoftveres oldalról.

előadásA résztvevők bemutathatták a parallel és multiprocesszoros megoldásaikat a fizika, a csillagászat és az orvostudomány számos területéről. Emellett lehetőség nyílt a Wigner GPU Laboratórium ösztöndíjasainak bemutatkozására is.

A GPU day 2017 szervezője az MTA Wigner FK és főtámogatója a Lombiq KFT , amely segítségével a weboldalon hamarosan elérhetőek majd az előadások videói online is. Néhány előadás diája már most is letölthető.

A GPUday 2017 eseményen több külföldi intézet is képviseltetette magát: CERN, Ecole Polytechnique Lausanne, Codeplay, Intel, Nicolaus Copernicus Astronomical Center Warsaw, University, Purdue University. A nemzetközi kapcsolataink építése mellett hazai kutatóintézetek és egyetemek (Bajai Obszervatórium, ELTE, BME, MTA Molekulabiológiai Kutatócsoport, BME, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Óbudai Egyetem), valamint ipari partnerek is képviseltettek magukat (Lombiq, Holografika, EPAM).


Elhangzott meghívott előadások:

Accelerating Eigen Tensor libraries using SYCLMehdi Goli, Codeplay
Software Ltd.

Accelerating parallel computing by closely linkage of CPU and FPGA
Miroslaw Walukiewicz, Intel

FPGA based acceleration scientific workloads - Why? How?
Suleyman Demirsoy, Intel

The Collaboration Spotting Graph Visualization tool
Xavier Eric Ouvrard, CERN

Computations on Collaboration Spotting Datasets
Richárd Forster, CERN

Computational challenges of gravitational-wave searches
Michał Bejger, Nicolaus Copernicus Astronomical Center, Warsaw

FPGAs as manycore scientific coprocessors in high-level programming
environments – Hastlayer
Zoltán Lehóczky, Lombiq Ltd.

GPU assisted light field capture and processing
Attila Barsi, Holografika Ltd.