Delegáció

2018. március 12-16. között magyar űripari delegáció látogatott Izraelbe. A delegáció tagjai voltak az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban működő magyarországi ESA (Európai Űrügynökség) Technológia Transzfer Iroda képviselői is.

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont és a magyarországi ESA Technológiai Transzfer Iroda egy kiállítás keretében mutatkozott be Izrael 58. Űripari és Légügyi Konferenciáján, illetve képviselői üzleti találkozókon is részt vettek.

Az izraeli Űripari és Légügyi Konferencia a nemzetközi légügyi és űripari közösség fontos eseménye. Résztvevői mérnökök, tudósok, repüléstechnikai és űrhajózási szakemberek, a legjelentősebb ügynökségek és az iparágak, valamint kutatóközpontok képviselői. A kétnapos konferencia kiterjedt a legújabb kutatásokra, bemutatta a legkorszerűbb technológiákat és fórumot biztosított az új ötletek cseréjére, üzleti és tudományos kapcsolatok építésére.

„Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban működő ESA Technológia Transzfer Iroda egyik kiemelt célja a látogatással a hamarosan megnyíló inkubátorházuk kapcsolatainak kiépítése, külső tanácsadók, mentorok azonosítása és meghívása, továbbá nemzetközi hálózatok azonosítása volt.” – nyilatkozta Tandi Zsuzsanna , az Iroda vezetője.

Az MTA Wigner FK  képviselői a szellemi tulajdonjogok kezelése és hasznosítása, a technológiatranszfer és befektetési legjobb gyakorlatok megismerése érdekében meglátogatták a Tel Aviv University RAMOT technológia-transzfer irodáját és a TAU Ventures befektető cégét.